WOLLAHBE FODBOLDSTJERNE?

EVALUERING AF INTEGRATIONSPARTNERSKABERNE I KØBENHAVNS KOMMUNE

Hvad skal der til for at flere nydanskere trækker i fodboldtrøjen og bevæger sig ud på grønsværen? Hvorfor falder pigerne fra til dans? Og hvad får etniske minoriteter til at føle sig hjemme i dansk foreningsliv?

Integration og Fritid i Københavns Kommune har indgået integrationspartnerskaber med 5 fodboldklubber samt She Zone og Nørrebro Taekwondo Klub. Hver klub skulle over en 3-årig periode, med hjælp fra en integrationsmedarbejder, være med til at kvalificere foreningernes indsats i forhold til at forbedre integrationen af etniske minoriteter og tiltrække flere til foreningslivet. Virker det?

Navigent har udarbejdet en foranalyse, en midtvejsevaluering og ved projektets afslutning en slutevaluering. Du kan se slutevalueringen her.

Kan fodboldtrænere være anerkendende?

Navigent gennemførte procesforløb med ca. 60 fodboldtrænere fra B93, Frem og Brøndby IF. Et stort testmateriale har ligget til grund for en analyse af fodboldspillernes profiler

INTEGRATION I FORENINGSDANMARK

Navigent har for Integrationsministeriet gennemført en storstilet samskabende indsats med en lang række aktører fra hhv. frivillige sociale organisationer og frivillige idrætsorganisationer.