6000
2000

POSITIV AFVIGELSE I KØGE ARREST

"Der har været en radikal forandring i Køge Arrest. Nu taler de ansatte med de indsatte og stemningen er ændret til at være positiv og støttende".

- Peter Dexters, Kriminalforsorgen.

Et nyt arresthus kom til live, da Navigent igennem et toårigt forløb anvendte den antropologiske metode Positiv Afvigelse til at stille skarpt på relationerne i Køge Arrest. Arresthuset var før præget af konflikter, sarkasme og dårlig stemning. Der var en hård kultur, hvor de ansatte af frygt for, hvad deres kollegaer ville sige, distancerede sig til de indsatte i stedet for at komme dem imøde. Nu har Køge Arrest skiftet den hårde kultur ud med en mere positiv variant som vægter feedback, optimisme og dialog.

HEJ I STEDET FOR NEJ
Tro mod metoden Positiv Afvigelse har de ansatte, de indsatte og misbrugsbehandlerne i tæt samarbejde udpeget de små ting i hverdagen, som har stor betydning for de indsattes og ansattes trivsel. Og de har formået at få de øvrige betjente med, så de små gode tiltag har spredt sig til hele arresthuset.

"Tour de Køge" er blot ét eksempel på et lille tiltag, som har vist sig at have en enorm indflydelse på relationen mellem de ansatte og de indsatte. Desuden har det resulteret i en reduktion af både indrapporteringer og isolationer.

"Det tager cirka 5 minutter at give en "Tour de Køge", som er en privat rundvisning til de nye indsatte.  Men disse 5 minutter giver en helt anden relation til de indsatte. For eksempel har vi modtaget meget aggressive indsatte fra andre fængsler, men efter at de er blevet budt velkomne her hos os, har de ikke givet nogle problemer overhovedet".

- Uffe, fængselsbetjent.

TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE
Navigents indsats har ligeledes styrket betjentenes samarbejde og videndeling med andre faggrupper, fx husets to misbrugsbehandlere. Det har ført til en mere glidningsfri og effektiv håndtering af de indsatte:

"Vi havde en episode, hvor en indsat skulle flyttes hurtigt grundet et banderelateret opgør. Vi samarbejdede og hjalp hinanden og fik løst situation på rekordtid. Dette er et godt eksempel på, hvordan vi nu er i stand til at håndtere situationer meget mere effektivt".

- Lars, behandler.

ET FORANDRET ARRESTHUS
Kulturen blandt betjentene er også forandret. Det er blevet mere almindeligt at give feedback og ros og tale om det svære i jobbet. At betjente har fået det godt sammen har også smittet af på deres håndtering af de indsatte. Nu har betjentene mere overskud til at sætte fokus på den enkelte og er begyndt at aktivere de indsatte på nye måder, eksempelvis gennem værksteder og motion.

"Før åbnede og lukkede vi bare dørene, nu er det anderledes. Vi taler meget mere med de indsatte og laver en masse ting med dem. Det tør vi nu, fordi vi ikke længere er bange for, hvad vores kollegaer vil tænke".

- Rune Vahl-Madsen, fængselsbetjent.

DANMARKS BEDSTE ARRESTHUS
Projektet kulminerede i et to-dages seminar for arrestens 40 betjente. Seminaret bød på både gymnastik, modellervoks og masser af dialog og inspiration på tværs. Se resultatet i seminaravisen, hvor betjentene fortæller om den positive forandring mellem indsatte og ansatte.

"Det er det bedste seminar, jeg nogensinde har været til! og jeg har været med til mange!"

- Jan Berg, fungerende Arrestforvarer i Køge


Kompetence udvikling og opkvalificering af ansatte

Som led i den konstante udvikling og opkvalificering af personale i serviceafdelingen på Rigshospitalet har Navigent gennemført et to-sidet forløb. 

Co-creation af vikarservice

Navigent har hjulpet Bispebjerg Hospitals interne vikarkorps med at genopfinde sig selv.

TO HOSPITALERS PORTØRKORPS ØGER SOCIAL KAPITAL

En ny vej til forandring på Bispebjerg og Glostrup Hospital.

Grib hverdagen - Personalepolitisk Messe 2010

Navigent har i 14 måneder fungeret som sekretariat for alle dele af Personalepolitisk Messe 2010, der er sat i søen af KL, Danske Regioner, KTO og Sundhedskartellet