Styrke og robusthed til at være sig selv i fællesskabet

Svenstrup Efterskole har i samarbejde med Navigent iværksat en indsats, som har til formål at give de unge styrke og robusthed til at være sig selv i fællesskabet. De unge skal lære at turde træde uden for deres comfort zone og møde de udfordringer, der kommer. Alle medarbejdere har været involveret i indsatsen, så eleverne bliver mødt på samme måde både i undervisningen og i fritiden på skolen.

Arbejdet er baseret på Dwecks forskning i mindset, som er en beskrivelse af adfærd, som både elever og medarbejdere kan genkende. Tilgangen taler netop ind i de udfordringer, de unge oplever og samtidig er det en enkel ramme for medarbejderne at arbejde indenfor. Det gør det nemmere at tale sammen og finde fælles fodslag i arbejdet.

Svenstrup Efterskole har bl.a. arbejdet med fokus på følgende:

  • Sådan kan lærerne arbejde med indsatsen i undervisningen
  • Elevernes læringsproces
  • Forberedelse til de afsluttende eksamener med fokus på vedholdenhed, selvstændighed, at fokusere og at finde motivationen
  • Mindset i kontaktgrupperne

Det har været et spændende forløb med mange ahaoplevelser for skolens medarbejdere. Arbejdet med mindset er kun lige begyndt og vil være en vedvarende proces, hvor skolen i årene fremover vil justere og videreudvikle indsatsen.

Projektet er støttet af Den Statslige Kompetencefond.

Scroll til toppen