Kompetenceudvikling af ledere og driftsassistenter på Rigshospitalet

Navigent har gennemført et opkvalificerings- og kompetenceudviklingsforløb i Rigshospitalets servicecenter med fokus på:

  • Hvordan den enkelte kan bevidstgøres om egen personlighed, styrker, kvaliteter og potentiale, og hvordan det kan bringes i spil
  • Hvordan teamsamarbejdet kan optimeres.

Udgangspunktet for indsatsen har været testværktøjet Lumina Spark.

Ledelsen og driftsassistenterne har fået en individuel coaching session med fokus på forståelse af testen og dens farvebaserede sprog.

Driftsassistenterne, der i løbet af de seneste år har fået mere et større driftsmæssigt ansvar, har på en række undervisningsdage arbejdet med personlighed (herunder præferencer, styrker og udfordringer), gruppesammensætning og kommunikation. Deltagerne har bl.a. arbejdet med fordeling af forskellige ansvarsopgaver med fokus på at undersøge, hvilket opgaver der passer til hvilke arketype; arbejdsopgaver så som skriftligt arbejde eller undervisning af nye kolleger.

Ledelsen har fået sparring og vejledning i, hvordan de kan bruge resultaterne fra Lumina Spark til at se på og forstå den enkelte driftsassistent. Hvilke potentialer har de og kan de varetage de opgaver, som arbejdet indeholder nu og i fremtiden. Testresultaterne kan ikke stå alene i denne vurdering, men de har skabt en god ramme for et videre forløb.

Forløbet fortsætter med fokus på at øge forståelsen- og anvendelsen af det nye fælles sprog.

Scroll til toppen